Szybka i chrupiąca kruszonka z płatków jaglanych o kokosowej nucie. To idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, które poszukują pysznego dodatku do jogurtu czy owoców!
Składniki (na 4 porcje):
– 1 szklanka bezglutenowych płatków jaglanych INCOLA
– 3 łyżeczki bezglutenowej mąki kokosowej INCOLA
– 3 łyżki oleju roślinnego
– 3 łyżki miodu
– 2 łyżki soku pomarańczowego lub jabłkowego
Suche składniki podprażyć na patelni przez kilka minut, dodać sok wymieszany z olejem i wymieszać. Dodać miód i prażyć kilka minut, aż granola zrobi się złota.
Pozostawić do ostygnięcia, wtedy granola zrobi się chrupiąca.
Podawać z jogurtem i owocami.
Smacznego!
O autorze:
Małgosia prowadzi swoje konto na instagramie @maggielu_delicious.