Skutecznych przepisów na naleśniki nigdy dość! Niesamowitą puszystość naleśników z tego przepisu zapewnia przelanie ciasta przez drobne sitko oraz smażenie ich pod przykryciem.
Składniki na ciasto:
– 150 g bezglutenowej mąki ryżowej INCOLA
– 50 g mąki ziemniaczanej
– 70 g bezglutenowych płatków owsianych INCOLA
– 650 ml mleka
– szczypta soli, kilka kropli esencji waniliowej
– 3 jajka L
– 2 łyżki syropu klonowego
– 40 g roztopionego masła
– 1/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
Wymieszać wszystkie mokre składniki w jednej misce, a w drugiej wszystkie suche. Do mokrych dodać suche, wymieszać i odstawić na pół godziny. Zmiksować wszystko bardzo dokładnie i przelać przez drobne sito.
Smażyć na suchej patelni lub lekko natłuszczonej olejem.
Autor:
instagramie @maggielu_delicious.